Mijn naam is Petra Appert-Tilgenkamp

Na mijn opleiding als apothekersassistente heb ik de HBO opleiding voeding- en diëtetiek gedaan. De beroepen uitvoeren gaf me niet de voldoening die ik zocht in het daadwerkelijk naar tevredenheid helpen van mijn medemens. Totdat ik leefstijl ontdekte. Als leefstijlcoach richt ik mij op de mens als geheel, lichaam en geest beïnvloeden elkaar. Leefstijl gaat uit van een meer ‘holistische’ aanpak. Hiermee kijk je veel breder naar hoe leef- en denkpatronen zijn ontstaan. Zo geef ik mijn cliënten inzicht in hun eigen leefpatroon. Voor iedereen is dit natuurlijk anders, welk patroon mag of wil jij bijsturen? Denk hierbij aan je ontspanpatroon, voedings-, beweeg-, denk- en slaappatroon.
Bij langdurig een verkeerd patroon gaat je lichaam en/of brein protesteren en krijg je klachten of word je ziek. Met leefstijl kun je veel klachten bijsturen. Tijdens mijn consulten leer ik jou de vaardigheden om je leefstijl te kunnen bijsturen voor een blijvende verandering. Dit maakt mij een gelukkig mens.

In 2021 heb ik de OERsterk leefstijlcoach opleiding van Richard de Leth gedaan, en sindsdien houd ik mij bezig met de leefstijlgeneeskunde.
Het hele jaar door leren we bij en hebben we onze jaarlijkse nascholing.
Dit maakt het een complete doorlopende leefstijlopleiding. Wat ben ik blij dat ik nooit hoef te stoppen met leren!
Voor meer info kijk je op www.oersterk.nu
Deze opleiding heeft mij veel waardevolle inzichten gegeven en de juiste coaching vaardigheden om leefstijl voor jou in te zetten voor een leven vol zingeving en energie.